Sosiaalisen myyjän työkalu: LinkedIn Sales Navigator

Olet ehkä saattanut jo kuulla LinkedInin tarjoamasta B2B-myynnin työkalusta nimeltään LinkedIn Sales Navigator. Oletko koskaan pysähtynyt miettimään, miten se voi konkreettisesti tehostaa myyntiprosessiasi? Tämä blogi on suunnattu sinulle, joka haluat tutkia Sales Navigatorin mahdollisuuksia. Sosiaalisen myynnin yleisin harhaluulo on käsitys siitä, että se on pelkkää someen postailua. Toki, sisällöntuotanto näyttelee sosiaalisessa myynnissä roolia ja monessa tapauksessa se on ainoa ulos päin näkyvä asia, mutta todellisuudessa sosiaalisen myynnin pinnan alla tapahtuu paljon enemmän.   Monien eri tutkimusten mukaan sosiaaliset myyjät klousaavat enemmän ja nopeammin kauppaa, kuin perinteiset myyjät. Tämä ei suinkaan johdu siitä, että nämä ihmiset olisivat raivanneet kalentereihinsa lisätunteja toteuttaakseen kokonaan uutta myyntikonseptia perinteisen rinnalla, vaan sitä, että:  
  1. he ovat onnistuneet integroimaan sosiaalisen myynnin elementit osaksi myyntiprosessiaan, ja
  2. he hyödyntävät sosiaalisen myynnin tehokasta teknologiaa, joka tekee prosessista tehokkaamman. 
Tässä blogissa tarkastelemme kuinka LinkedIn Sales Navigator auttaa sosiaalisen myyjän myyntiprosessia.  

Miten LinkedIn Sales Navigator tehostaa myyntiprosessia käytännössä? 

LinkedIn Sales Navigator on LinkedInin tarjoama myynnin työkalu, joka on suunniteltu erityisesti sosiaalisen myynnin prosessin tehostamiseen. Sales Navigator käyttää monipuolisesti hyväkseen LinkedInin laajaa ammattiverkostoa ja tarjoaa myynnille monipuolisen työkalun, jonka avulla voi löytää, ymmärtää, tavoittaa ja sitouttaa potentiaaliset asiakkaat tehokkaammin. Näin LinkedIn Sales Navigator toimii… 

Löydä potentiaalisia asiakkaita ja luo liidilistoja 

LinkedIn Sales Navigatorin prospektointityökalussa käytössäsi on laaja hakukriteeristö, joiden avulla haet yrityksesi ihanneasiakasyritykset sekä yritysten päättäjät. Hakukriteerinä voit käyttää esimerkiksi yritysten toimialaa, kokoa, sijaintitietoja, liikevaihtotietoja sekä päättäjien rooleja. Käytössäsi on kaikki data yrityksistä sekä yritysten päättäjistä, jotka ovat rekisteröityneet LinkedIniin. Pystyt rakentamaan Sales Navigatoriin listoja niin päättäjistä (lead list) kuin yrityksistäkin (account list).  Kun olet rakentanut LinkedIn Sales Navigatoriin account-listoja, pääset käsiksi yrityksen koko ostokomiteaan. LinkedIn tunnistaa nimittäin yritysten kaikki ostokomitean päättäjät ja luo heistä visuaalisia kaavioita. Näin pääset vaikuttamaan jokaiseen päättäjään oikeaan aikaan. 

Seuraa, ymmärrä ja reagoi juuri oikeaan aikaan 

Lead- ja Account listojen avulla pystyt seuraamaan päätöksentekijöiden sekä yritysten aktiivisuutta LinkedInissä. Saat ilmoituksen esimerkiksi yrityksissä tapahtuvista muutoksista sekä jokaisesta julkaisusta, jonka kohderyhmäläisesi tekee. Näin pääset tarkkailemaan LinkedIn syötettä, joka koostuu oikeasti ihanneasiakkaittesi aktiviteeteistä, eikä niitä tarvitse LinkedIn feedistä etsimällä etsiä. Tämä myös mahdollistaa sen, että tunnistat ostoaietietoa sekä myyntimahdollisuuksia juuri oikeaan aikaan.  Pääset LinkedIn Sales Navigatorista käsin paitsi reagoimaan ihmisten ja yritysten julkaisuihin, myös lähettämään suoria InMail-viestejä prospekteillesi, vaikka he olisivat verkostosi ulkopuolisia henkilöitä. Hallitset viestintää näppärästi yhdessä näkymässä, eikä tarvitse säätää useamman eri chat ikkunan kanssa.  

Tehosta myyntiprosessia ja säästä aikaa 

Kuten moni muu työkalu, myös LinkedIn on höystetty tekoälyn tuomilla mahdollisuuksilla.  Tekoälyn avulla LinkedIn pystyy analysoimaan valtavia tietomääriä käyttäjien käyttäytymisestä, mieltymyksistä ja verkostoista, mikä mahdollistaa kohdennetun ja räätälöidyn sisällön luomisen kullekin potentiaaliselle asiakkaalle. Tämä tekee yhteydenotoista entistä tehokkaampaa.  LinkedIn Sales navigator voidaan myös integroida yrityksesi CRM-järjestelmään. Tämä integraatio mahdollistaa saumattoman tiedonkulun Sales Navigatorin ja CRM:n välillä, varmistaen, että asiakastiedot ovat ajan tasalla ja helposti hyödynnettävissä molemmissa järjestelmissä. Integraatio tarjoaa myös mahdollisuuden tehostaa liidien hallintaprosessia. Esimerkiksi, kun Sales Navigator tunnistaa potentiaalisen liidin tai mahdollisuuden, tämä tieto voidaan automaattisesti siirtää CRM-järjestelmään, jolloin myyntitiimi voi aloittaa prosessin tehokkaasti ja systemaattisesti. 

Yhdistä myynti ja markkinointi LinkedInissä  

LinkedIn Sales Navigatorin tehokkuus myyntityössä on kiistaton, mutta sen todellinen potentiaali avautuu, kun sitä käytetään yhdessä LinkedInin laajan markkinointi- ja verkostoitumisalustan kanssa.   Kun Sales Navigatorin kohdennetut myyntitoiminnot yhdistetään LinkedInin markkinointimahdollisuuksiin, yritykset voivat luoda kasvustrategian, joka ei ainoastaan auta löytämään ja tavoittamaan oikeita ihmisiä, vaan myös rakentamaan pitkäaikaisia suhteita ja luottamusta kohderyhmän keskuudessa.  ”LinkedIssä kaikki markkinoinnin ja myynnin toimenpiteet on yhdistettävissä saumattomaksi ja tehokkaaksi prosessiksi. Tapaan sanoa, että jos halutaan yhdistää markkinointi ja myynti konkretian tasolla, LinkedIn on paras ja selkein kanavana lähteä liikenteeseen.” -Jonna Lönnroth, Network & Growth markkinointipäällikkö ja sisältömarkkinoinnin kouluttaja  ”LinkedIn koulutuksissa on ollut mahtavaa nähdä, kuinka myynti ja markkinointi alkaa aidosti ymmärtämään kuinka yhteistyö lähtee konkretian tasolla pelaamaan. Pelkästään yksi kanava ja sen tuomat mahdollisuudet auttavat myyntiä ja markkinointia ymmärtämään paremmin toisiaan.” Noora Kukkonen, Network & Growth Linkedin Kouluttaja ja Social Selling PT  Me Network & Growthin asiantuntijat toimimme näkemysvalmentajina digitaalisen myynnin muutoksessa, joka tuo mukanaan markkinoinnin yhteistyön ja moderneja toimintamalleja, kuten social sellingin, ajatusjohtajuuden ja monikanavaisen myynnin pelikirjat.   Me autamme yritystäsi valjastamaan LinkedInin täyden potentiaalin niin myynnin kuin markkinoinnin käyttöön ja rakentamaan tehokkaan prosessin, joka yhdistää nämä kaksi funktiota yhdeksi yhteiseksi kasvutiimiksi.  Avullamme jo tuhannet myyjät ja yli sata yritystä ovat nostaneet myynnin tuloksiaan sekä parantaneet brändinsä vetovoimaa verkossa. Mitä luulet, voisimmeko auttaa myös teitä?  Oona Kankkunen, Moderni myyntivalmentaja Varaa kanssani 15min kasvuvartti ja aloitetaan yhteistyön suunnittelu! Jos haluat sukeltaa syvemmälle LinkedIn Sales Navigatorin saloihin, lataa maksuton Sales Navigator oppaamme täältä!       

Tutustu modernin myynnin sisältöihin!

Ajankohtaiset webinaarit ja tapahtumat